egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Évértékelőt tartott az egri Zöld kommandó

2010.12.28. 12:58 egrizold

Sikeresnek ítélte a Zöld Kommandó idei, 2010-es munkáját Habis László polgármester, aki jutalmakat is átadott a közreműködő szervezetek képviselőinek a napokban tartott évértékelő értekezleten.

A 2009-es év közepén állt fel a Zöld Kommandó, az akciócsoportban hatósági jogkörrel felruházott szervezetek képviselői vesznek részt. Így mezőőrök, rendőrök, hegyőrök, közterület felügyelők, továbbá segítségükre vannak a polgárőrök, illetve az Egererdő Zrt. munkatársai is. Több alkalommal önkormányzati képviselők is megtisztelték az eseményt. Az értekezleten elhangzott, hogy pályázati pénzből külterületeket takarítottak ki és végrehajtották az egri szemétszüretet, ennek után követése az egyik feladat, illetve az illegálisan elhelyezett külterületen történő szemétlerakások feltárása, szükség esetén az elhelyezők ellen indítandó eljárás megalapozása. Heti rendszerességgel hajtottak végre Eger város közigazgatási területén akciókat. Sok esetben találtak olyan szemétlerakásokat, amelyekben közüzemi számlák, személyes adatokat tartalmazó levelek, felszólítások voltak – mondta portálunknak Melegh Tibor vezető közterület-felügyelő. Többször sikerült azonosítani különböző pénztárbizonylatok nyomán azoknak a körét, akik a külterületen dobták ki szemetüket.
 
Idén 2,6 millió forint támogatást nyertek el, melyből 14 helyszínen sikerült felszámolniuk az illegális hulladéklerakásokat. Ezeken a területeken próbálják megakadályozni, hogy újra szemétlerakások alakuljanak ki. Ha ezt észlelik, akkor azonnal eltávolítják azokat. A pályázat keretében beszereztek egy utánfutót is, melynek segítségével gyorsan elvégezhetik a munkát, a Homok úti telephelyre vagy a Városgondozás telephelyére szállítják a hulladékot. „Sokat teszünk azért, hogy tisztább, rendezettebb legyen a város. Az ősz folyamán minden bevezető útszakaszt kitakaríttattunk a közcélú foglalkoztatottakkal. Megközelítőleg 100 zsák szemetet gyűjtöttek össze.” – mondta Melegh Tibor. Az eseményen Habis László polgármester is megköszönte a közreműködő szervezetek munkáját, képviselőiknek pedig jutalmakat adott át.

forrás: egriszin.hu 2010. december 27., Marcsek Gábor

Szólj hozzá!

Címkék: eger önkormányzat hulladék

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr672543863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása