egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Az egriek is hozzászólhattak a klímavédelmi programhoz

2011.02.19. 20:07 egrizold

Lakossági éghajlatvédelmi fórumot tartottak Egerben a minap, hogy az itt élők tájékozódhassanak a megyeszékhely klímavédelmi törekvéseiről.

Megnyitó beszédében Sós István alpolgármester elmondta, hogy azon túl, hogy Eger elkészítette a törvény által előírt környezetvédelmi programot, önként vállalta egy klímavédelmi projekt kidolgozását is és csatlakozott az ezzel kapcsolatos nemzetközi City sec programhoz. (További részletek a City_sec-ről.)

– Ezután A klímaváltozásról röviden címmel tartottam egy kis előadást, mert sok a tévhit ezzel kapcsolatban – mondja Rázsi András meteorológus, a klímavédelmi projekt koordinátora. – A zöld gondolkodással a környezetvédelem mellett pénzt is megtakarítunk. Egy intézmény fűtésszámláját több mint 30 százalékkal is csökkenthetjük. Ilyen látványos, anyagilag megtérülő befektetésekkel tervezzük indítani a programot.

Ezt követően magáról a klímavédelmi projektről, az ezzel kapcsolatos elképzelésekről, megvalósításuk terveiről beszélt az Energiaklub két képviselője, Á. Majer Anna és Bozsó Brigitta, akik Budapestről érkeztek a fórumra. Az előadásokat követően bárki feltehette a kérdéseit a szakembereknek. Sokan hozzászóltak a témához, amiből egy jó hangulatú beszélgetés alakult ki.

Forrás: heol.hu 2011. február 18.

Szólj hozzá!

Címkék: eger éghajlatvédelmi stratégia

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr122673346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása