egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Befejeződött az erdőtelepítés Egerben

2011.04.25. 13:33 egrizold

2011. április 22-én befejeződött a Rózsás-dűlőben az erdőtelepítés. A kivitelező a Poplár Magánerdészeti Kft. volt. A cég átadta az önkormányzatnak a 11 hektáros beruházási területet. A szerződésben megfogalmazott csemete ültetés befejezésével és a teljesítés igazolásával megvalósult az első erdőtelepítési program, mely csupán a kezdet volt.

Újabb telepítési programot is tervezünk, szintén őshonos fafajokkal. Ennek érdekében az önkormányzat a repülőtér közelében lévő Pajdos-dűlő egy részének beültetésére is pályázott, sikerrel. A december közepén megszületett döntés szerint Egernek újabb 14 ezer euró támogatást ítélt meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. A telepítési munka 2012-ben indulhat.

Serfőző János mezőgazdasági ügyintéző tájékoztatása szerint előkészítés előtt áll egy hasonló pályázat beadása: az egri Marinka-dűlőben - közel 30, önkormányzati tulajdonú zárt kert összevonásával - majd’ öt hektáron telepítene erdőt Eger önkormányzata. A város a tulajdonában lévő ingatlanok erdősítésével próbál meg példát mutatni, hiszen az erdőterületek telepítése a kellemes környezet és klíma biztosítása mellett munkahelyeket is teremt Egerben.

Forrás: Eger MJV Önkorm. sajtóanyag

Szólj hozzá!

Címkék: eger erdő

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr752853952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása