egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Komposztálnak Nagytályán

2011.12.26. 20:02 egrizold

Egy fenntartható fejlődést célzó mintaprojektbe fogott Nagytálya az ősszel, melyben 200 családnál helyeztek el komposztáló ládákat, a tulajdonosokat pedig ismeretterjesztő előadások keretében tanították meg, azok helyes használatára.

"Kertünk földje ettől zöldebb – környezetvédelmi mintaprojekt megvalósítása Nagytályán " nyert a község több, mint 8 millió Ft támogatási összeget, melyből 200 db komposztáló ládát vásároltak, amit a jelentkező családoknak legalább 5 évig kell rendeltetésszerűen használni, illetve előadásokon ismeretet szereztek az Európai Unió környezetvédelmi politikáján belül a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról a környezettudatos életmódról.

Már jól működik a községben a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, ezért gondoltuk, azt hogy a háztartásokban keletkezett zöld hulladék se vesszen kárba, hanem hasznosuljon újra a saját kertünkben- emelte ki Lovasi Ferenc Nagytálya polgármestere. A komposztláda fogadtatása igen kedvező volt, a résztvevők egyetértettek az eszköz hasznoságával és a környezetvédelem fontosságával, sokan várták hogy kipróbálhassák a komposztálást a tanultak alapján.

A projekt során elértük hogy minél többen és tudatosabban próbáljanak meg környezetükre figyelni- fogalmazott a polgármester.

Forrás: egriszin.hu, Nagy Kata, 2011. december 26.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr183497425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása