egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Tovább fejlesztené kerékpárút-hálózatát Eger

2012.05.03. 17:27 egrizold

Az Észak-magyarországi Operatív Program („Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése” - ÉMOP-2.1.1/B-12 kódszám) keretében az észak-déli kerékpárútvonal hiányzó szakaszainak megépítésére pályázik Eger.

 

A kerékpáros turisztikai szolgáltatások és turisztikai célú kerékpárforgalmi létesítmények kialakítását és fejlesztését célzó pályázat főbb jellemzői:

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 6,4 milliárd Ft.
A vissza nem térítendő támogatás mértéke legfeljebb 95%-os.
Az igényelhető támogatás összege minimum 50 millió, maximum 300 millió Ft.

Eger Önkormányzatának célja az, hogy a jelenleg „foghíjas” kerékpárút-hálózatot egy összefüggő, a környező településeket is összekötő, egységes hálózattá fejlessze. Elsődlegesen a 12 km-es észak-déli gerincvonal teljes kiépítése a cél, hiszen ez több, a turisták számára vonzó helyszínt kötne össze, s többek között Eger belvárosát is kerékpárúttal tenné elérhetővé.

Az alábbi, hiányzó kerékpárút szakaszok tervezésére írtunk ki közbeszerzést:

  • Felnémet gyalog- és kerékpárút (a Lidl áruháznál kialakított körforgalomtól a Nagylaposi út irányában, meglévő önkormányzati ingatlanokat érintve).
  • Mária utca – Árva köz közötti gyalog- és kerékpárút. (A Mária utca és Tűzoltó tér között mederrendezést is terveztet a Polgármesteri Hivatal szakirodája. A kórház árvaközi bejáratához - a tervezési területen belül - egy 20 férőhelyes kerékpár tárolót is ki kell alakítani).
  • Szépasszonyvölgy kerékpárút (a Deák Ferenc úti kerékpárút összekapcsolása a Szépasszonyvölggyel).
  • Mátyás király úti gyalog- és kerékpárút (Sas út, Mátyás király út csomóponttól a Kőlyuk úti csomópontig a Mátyás király út mentén gyalog- és kerékpárút létesítése, szegéllyel és burkolatminőséggel is elválasztva).
  • Deák Ferenc úti – Mátyás király úti – Érsekkerti kerékpár utak kapcsolódásának a megteremtése. A vasútállomás közelében egy 20 férőhelyes kerékpár tárolót is ki kell alakítani.
  • Kőlyuk út melletti kerékpárút.
  • Andornaktálya felé vezető kerékpárút (Sas u. – Károlyi Mihály u. csomóponttól indulva kerékpárút létesítése a Sas út mentén, a Kertész út irányában, majd a Kertész úti vasúti csomóponttól a vasúti nyomvonal mellett a ZF oldalában elvezetve az Eger-patakig, később az Eger-patak szerviz útján egészen Eger közigazgatási határáig).

A benyújtott pályázat elbírálását követően a beruházás 2013-ban kezdődhet meg. A következő hónapokban a fejlesztés költségeit pontosítja szakirodánk, ezt követően egy új közgyűlési előterjesztésben határozzuk meg a konkrét műszaki tartalmat és költségvetést, valamint a pályázati önerő igényt.

 

Forrás: sajtóanyag, Eger MJV Önkormányzata

Szólj hozzá!

Címkék: eger kerékpár kerékpárút

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr664483346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása