egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

A Föld Napjához kapcsolódó programok

2012.04.15. 20:21 mmebukk

  • Természetismereti nap a Föld Napja alkalmából általános iskolások részére

2012. április 20. Természetismereti nap a Föld Napja alkalmából általános iskolások részére a Baglyaskő-vár Természetvédelmi Látogatóközpontban.
Előzetes jelentkezés és információ: 32/413-255, E-mail: bnpnograd@chello.hu.

  • Hulladékmentesítési akció

Április 21-én szombaton hulladékmentesítési akció lesz a Mész-hegy-Nyerges-tető helyi jelentőségű védett természeti területen.

Az akció célja az Egerhez igen közeli Mész-hegy-Nyerges-tető helyi jelentőségű természeti terület hulladékmentesítése és ezzel az ott készülő környezeti nevelési és szemléletformálási programot megvalósító tanösvény létesítésének előkészítése. A helyi jelentőségű védett természeti terület egyedülálló kultúrtörténeti és természeti értékeit ugyanis jelenleg elborítja a kommunális hulladék és építési törmelék.

Találkozó: 9:00-kor a Dr. Nagy János utcában (a volt Domus-szal szemben),innen autóbusszal történik a résztvevő önkéntesek kiszállítása a Mész-hegy-Nyerges-tető területére.

A program időtartama: 4-5 óra.
Az akcióhoz szerszámot és védőfelszerelést biztosítunk. A program zárásaként meleg ebéddel várjuk a résztvevő önkénteseket, majd autóbusszal szállítjuk vissza őket Egerbe.

Bővebb információ: Havasi Norbert (20/21-81-450)

  • Április 21. Elfelejtett turistautak, kunyhók, kilátók helyei a Bükkben I.

Nagy János túratársunk ötlete alapján felkeressük a régen volt, ma már nem járt turista utakat, az enyészetté vált kilátók maradványait, valamint emberek lakta - manapság már a természet által „visszafoglalt” kunyhók feltételezett helyét. Viszonylag hosszú, de nyugodt sétálós, nézelődős túrára lehet készülni.
Eger - Felsőtárkány – Gyetra tető – Sándor forrás - Őrkő ház – Felsőtárkány - Eger
Táv: 20 km, szint: 500 m
Találkozó: 6,30 Eger Volán pu.
Túravezető: Nagy János, Nagy Péter (70/947-7375)

  • Almári Pálos kolostor-rom állagmegóvó munkálatok civil összefogással

Április 21-én, szombaton 9-13 óráig a Föld Napja ünnepe alkalmából Almár, Pálos kolostor-rom állagmegóvó munkálatok civil összefogással az Egri Civil Kerekasztal Szabadidő Szekció, Eger MJV Polgármesteri Hivatal, a Heves Megyei Önkéntes Centrum és a Dobó István Vármúzeum közös szervezésében.

  • Palócgulyás főző verseny Ipolytarnócon

2012. április 21. Palócgulyás főző verseny Ipolytarnócon. Csoportok bejelentkezése a 32/454-113-as telefonszámon,  vagy az ipolytarnoc@gelkasystem.hu E-mail címen.

  • Ismeretterjesztő túra a Bükkalja kaptárköveihez

Április 22-én vasárnap ismeretterjesztő túra a Bükkalja kaptárköveihez Útvonal: Eger – Nyerges-tető – Mészhegy – Czakó-tető – Afrika – Eger

Találkozó: 9:00-kor a Dózsa György téren a vár bejáratánál
Túra időtartama: 6 óra
Bővebb információ: Havasi Norbert (20/21-81-450)

  • Április 22. 10:00 - 14:00 - Közös értékünk - közös felelősségünk

Színpadi programok, ismeretterjesztő, interaktív játékok várják a családokat a Felsővárosban, a volt fényszobor helyén létesült parkban. Infó: 20/779-0382

  • I.Egri Városi Biciklis Nap és Critical Mass

Április 22. I.Egri Városi Biciklis Nap az Érsekkertben 9:00 - 23:00
Ügyességi vetélkedők, tombola, bicikli-szépségverseny, este filmvetítés, zenebona
17:00 Critical Mass - Indulás: Érsekkert, Szökőkút

  • Kisbakancsosok Baráti Köre

Április 22. Útvonal: Tamás-kút - Fekete-len - Lök-völgy - Imó-kő - Toldi kunyhó - Vörös-kő-forrás - Stimecz-ház - Felsőtárkány
Indulás: 8.30, Eger Autóbusz pu.
Információ: Forrás GYIH, Kristonné Erdei Mária, 20/779-2875

  • Föld Napja Családi Nyílt Nap

2012. április 22. Föld Napja Családi Nyílt Nap Ipolytarnócon. Csoportok bejelentkezése a 32/454-113-as telefonszámon vagy az ipolytarnoc@gelkasystem.hu E-mail címen.

  • „Piciny kezekkel a Földért”

Április 24. „Piciny kezekkel a Földért”-Játékos vetélkedő Eger város óvodásainak a Föld napja alkalmából a Bervavölgyi Óvodában

Szólj hozzá!

Címkék: eger program föld napja 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr314448326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása