egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesület programja a Föld Napján

2013.04.20. 11:05 egrita

Az Egyesület programja

Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesület önismereti kvízekkel, filmvetítéssel és Rigó István őstermelő gyógyteái

  • erénykerék pörgetés: erősségeim és gyengeségeim megismerése – ajándék idézetet vihetsz haza
  • önismereti kvízek a képzeletről, a boldogságról és az álmok megvalósításáról
  • középiskolásoknak csoportos feladatmegoldó lap: az ember és a közösség, az ember és a természet kapcsolata
  • Az ember, aki fákat ültetett... filmvetítés és beszélgetés
  • az átkelés játéka: társasjáték egyiptomi módra
  • a természet szolgálatában országszerte: Gellért-hegy takarítás alpin technikával, tótisztítás Győrött, árterek védelme Szegeden, a Bükki Nemzeti Parkban sólyomfészek és papucskosbor őrzése –  az ökológiai csoport képes történelme

A 15-19 éves, helyüket kereső fiataloknak ajánljuk sátrunkban az élet nagy kérdéseit érintő témákat: ki vagyok, honnan jövök, hová tartok – mit jelent részévé válni a természetnek, miközben nem vonulok ki a „pezsgő” világból?

További lehetőség: időpont egyeztetés esetén osztályfőnöki óra keretében a beszélgetés folytatása.

Rigó István őstermelő teafüveiből egyedi teakeverékek kóstoltatása, gyógyteakeverékek árusítása, személyre szabott tanácsadás.

Az Egyesület bemutatása

ujakropoliszlogoeger.jpgAz Új Akropolisz minden politikai, vallási és gazdasági befolyástól mentes közhasznú kulturális egyesület, Magyarországon 1986 óta, Egerben 2010. augusztusa óta működünk. Azóta számos kulturális programot szerveztünk: tartottunk és tartunk kurzusokat (a kommunikációról, a gyógynövények erejéről), előadásokat (a keleti és nyugati kultúra értékeiről), filmklubokat, két kiállításunk pedig az Agria Parkban és az Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskolában és a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban járt néhány hétig. Ezen kívül részt vettünk ökológiai akcióban is (TeSzedd 2011), és kint voltunk az Eger Ünnepén az elmúlt években.
Tevékenységeinket mindannyian szabadidőnkben, önkéntesen végezzük.

Szociális tevékenységek: országszerte rendszeresen tartunk foglalkozásokat, műsorokat gyermekotthonokban, évente többször szervezünk ruha-, cipő- és játékgyűjtést a rászorulóknak.
Évek óta rendszeresen tisztítjuk közvetlen környezetünket: Budapesten a város szívében lévő Gellért-hegy sziklás részét, amelyet a FŐKERT Zrt-vel együttműködve gondozunk 2004 óta, Győrött az 1. számú Adyvárosi tavat, Szegeden pedig a város ütőerét jelentő Tisza árterét. A Bükki Nemzeti Park kérésére részt vettünk a papucskosbor és sólyomfészek őrzésében több alkalommal.

Évek óta működik kézművesműhelyünk, ahol különböző korok és civilizációk alkotásai nyomán kő kisplasztikákat készítünk: vannak egyiptomi, magyar, görög, római, indiai és azték plakettek, amelyeket az öntéstől a festésig tagjaink készítenek. Ezen kívül kiadunk könyveket, és kis, ún. Fortuna füzeteket, amelyek tíz-húsz oldalas tanulmányokat, esszéket tartalmaznak. Mindez elérhető központunkban, a Gyóni Géza u. 30-ban.
http://www.ujakropolisz.hu/uj-akropolisz-magyarorszagon

A szervezet tervezett programjai május-júniusban

Gyógynövényes tavasz
gyógynövénykert-látogatás
előadás: az ültetéstől a családi patikáig
a teakeverékek gyógyító ereje

Élet a halál után Platón mítoszaiban
döntések és választások életünkben és utána
lelkünk sorsalakító lépései

Helyszín és időpont majd a honlapunkon: http://www.ujakropolisz.hu/prog_osszes_eger

Honlapunk: http://www.ujakropolisz.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: undefined

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr775236122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása