egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Zöldkártya érvényes már a lakásokra is

2009.01.08. 12:00 egrizold

forrás: heol.hu 2009. jan. 8.

"Ez évtől érvényes az az európai parlamenti irányelv, miszerint az ingatlanokról energiafelhasználási jellemzőik alapján energiatanúsítványt kell készíteni.

A zöldkártyának vagy lakcímkének is nevezett dokumentum megmutatja, hogy az adott ingatlanban mennyire gazdaságos a fűtési, világítási energiafogyasztás. Az előírás új lakásoknál január 1-jétől lép érvénybe, a használtaknál csak három év múlva eladás, hosszabb bérbeadás esetén.

– A tanúsítványnak még nem lesz érzékelhető hatása a piacra. Inkább a használtlakás-piacon okozhat jelentősebb átrendeződést – hangsúlyozta Valkó Dávid, az Otthon Centrum vezető elemzője. – A válság miatt most az új lakást vevőknél a fő szempont a lakás ára. Ám a zöldkártya bevezetése erősítheti a versenyhelyzetet az ingatlanfejlesztők között."

Egerben a lakcímkével kapcsolatban az egri Kaptárkő Egyesület a budapesti Energia Klubbal együtt szervez majd tavasszal felvilágosító, népszerűsítő kampányt. Amint részleteket tudunk, mi is jelezni fogjuk.

Az Energia Klubnak már fut a lakcimke kampánya: http://www.lakcimke.hu 

Idézet erről az oldalról: Az energia felhasználásban otthon lenni nem jelent mást, mint otthonunk kiadásainak csökkentését, s azt, hogy személyesen is hozzájárulunk egy élhetőbb, fenntarthatóbb környezethez.

Továbbá:
Kiadvány a megújuló energia használatáról a ház körül (pdf formátum) >  

Szólj hozzá!

Címkék: energiahatékonyság

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr80864920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása