egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Doboz Nap Egerben

2009.05.23. 06:10 mmebukk

Országosan hirdette meg italos kartondoboz gyűjtőakcióját az ÖkoPannon Nonprofit kft. és az Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés. Egerben három általános iskola – a Pásztorvölgyi, a Tinódi és az EKF Gyakorló – vett részt az akcióban. A legtöbb dobozt - 14 és fél kilót - egyénileg Póta Noel a Tinódi iskola tanulója gyűjtötte.
Évente két alkalommal szervezi meg a Doboz Napot országszerte több általános iskolában, így Egerben is az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés. A cél a szemléletformálás és a környezettudatos magatartás erősítése. Városunkból három iskola csatlakozott a Doboz Naphoz, a diákok egy hónapon keresztül gyűjtötték a tetra-pakokat, melyeket iskolájukban adhattak le. A Pásztorvölgyi Gimnázium és általános iskola 101 tanulója összesen 102 kiló dobozt gyűjtött össze. A gyerekek jutalmakat is kaptak a dobozokért, volt aki újrahasznosított ceruzát, tornazsákot, vagy hűtőmágnest vihetett haza. Az akcióban részt vevő diákok fontosnak tartják a környezetvédelmet. A Doboz Naphoz a Pásztorvölgyi és a Tinódi iskola mellett az EKF Gyakorló Általános iskolája is csatlakozott. Az összegyűjtött dobozokat a Városgondozás Eger Kft. szállította el az intézményekből.
A képre kattintva megtekinthető a Tv Eger által készített felvétel.
Forrás: TvEger

Olvassátok el Törő egy korábbi - kritikus hangvételű - cikkét a Doboz Napról >

1 komment

Címkék: szelektív

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr531138331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

torosziget · http://kafebudapest.blogspot.com 2009.05.23. 21:24:13

Idézet egy régebbi cikkből:
"A HuMuSz álláspontja a látottak után a következő: A Tetra Pak által a Dunapack-kal együttműködésben folytatott kombidoboz újrahasznosítás reklámcélú szemfényvesztés, mely az erőforrás és energiapazarló csomagolási technológiának tartós elfogadtatását szolgálja a közvélemény előtt."

Az egész cikk:
www.kukabuvar.hu/cikk/8109
süti beállítások módosítása