egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

30 éve történt - Madarak és Fák Napja a Bükkben

2009.06.10. 06:00 mmebukk

A Hazafias Népfront megyei elnöksége mellett működő természet-és környezetvédelmi munkabizottság, a Bükki Nemzeti Park Baráti Köre, a Magyar Madártani Egyesület egri csoportja, Eger városi Tanács VB művelődésügyi osztálya, Egri járási, városi Úttörőelnökség, Eger városi Mélyépítő és Városgondozási Üzem KISZ-fiataljai június 10-én vasárnap Síkfőkúton rendezték meg a Madarak és Fák Napját. Erre az alkalomra a síkfőkúti tó partján egri, noszvaji, mezőkövesdi úttörők tanáraikkal, szüleikkel jöttek el, hogy hódoljanak a csodás természetnek. Jelen voltak még az egri természetbarát nyaralók. Számuk kétszáz körül volt.
A rendezőség változatos műsorral igyekezett felejthetetlenné tenni ezt a napot. Az ünnepi beszédet dr. Kolonits József tudományos főmunkatárs tartotta. Szavalatok, dalok zengték a természet, a madarak és fák dicséretét. Madárhangokat szólaltattak meg magnószalagról. Élőmadár-bemutató is szerepelt a programban.
Thumerer Herbert szerkesztette élővilág- és természetvédelmi-totó, KISZ-fiatalok vezette különböző versenyszerű ügyességi játékok is voltak. A győztesek könyvutalványokat, csokoládét kaptak. Üdítőitalokat is osztottak szét a pajtások között.
A bemutató túrát Martus Ferenc vezette és az erdőben való helyes viselkedésre oktatta, nevelte az ifjúságot.
Az ünnepség élménygazdagságával elérte célját. Az ifjúságra egy életre szóló kitörölhetetlen benyomást tett, a jövőbeni magatartásra pedig szilárd irányítást adott a természet szeretetére vonatkozólag.
Hortobágyi Ernő mg.-i mérnök, tanár
Megjelent a Madártani Tájékoztató 1979. október-decemberi számában
A kép illusztráció, forrása: http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/

Szólj hozzá!

Címkék: zöld jeles napok

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr211160207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása