egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Critical Mass kerékpáros felvonulás 2009. szeptember 22-én

2009.09.16. 21:42 torosziget

2009. szeptember 22-én, kedden ismét Critical Mass Egerben!
Most Kanadába megyünk!

Az Autómentes Napon ismét várunk minden bringást és nem bringást az egri Critical Mass-re. Idén Kanadába megyünk!

A hagyományokhoz híven az egri Part Egyesület ismét megszervezi a Critical Mass nevű kerékpáros felvonulást az Autómentes Napon. A békés, jókedvű felvonulás legfontosabb célja a városi kerékpározás népszerűsítése. A jelentős környezetszennyezéssel, zajjal járó autós közlekedéssel szemben fel kívánjuk hívni a figyelmet egy alternatív közlekedési formára: a kerékpározásra.  

Bátorítani szeretnénk mindenkit, hogy ha csak teheti kerékpárral közlekedjen, mert az gyors, olcsó, egészséges, csendes, kis helyigényű és környezetbarát. Ráadásul idén csatlakoznak hozzánk a babahordozósok és a babakocsisok is.

2009. szeptember 22., kedd, 17.00, indulás/érkezés: Eger, Dobó tér

17.00 - Kerékpáros felvonulás a város utcáin rendőri felvezetéssel, bringás (EHSE Team) és civil szervezői gárdával,  és a Közterület Felügyelet segítségével.

A felvonuláshoz egy szakaszon csatlakoznak a babahordozók és babakocsisok is. Sok szeretettel várunk minden anyukát, apukát egy kis felvonulásra a bababarát városért!

Visszaérkezéskor:
18.00 - Yazz Stereotype koncert a Dobó téren – énekel: Rostás Bea Piros -Yazz Stereotype blog 
A téren természetvédelmi standok is lesznek.

19.00-tól Critical Mass afterparty az Ifjúsági Házban, ingyenes (Széchenyi u. 16.)
Suhaid (Tilos rádió), dj Böki (Planet 55), Noob (Part)

A felvonulást rossz idő esetén is megtartjuk!

Segítsetek a Critical Mass népszerűsítésében:
Nyomtatható, másolható fekete-fehér A4-es plakát >     
És még egy fekete-fehér A4-es plakát Dobóval >  
Nyomtassátok, ki, rakjátok ki suliban, munkahelyen, lépcsőházban, kávézóban, kolifolyosón, stb. Köszi!

Tervezett útvonal:

Dobó tér – Bajcsy-Zs. u. – Kossuth L. u. – Egészségház utca – Petőfi tér – Maklári út – Ostorosi út – Kertész u. – (vasúti átjáró!) – Kistályai út – K2 – Faiskola u. – Liszt Ferenc u. – Mátyás király u. – Deák Ferenc u. – Pyrker tér – Barkóczy u. – Csíky S. u. – Széchenyi u. – Árva köz – Katona tér – Zalár utca – Dobó tér

Rövidített útvonalon, de a babahordozó klub is velünk tart. Várják, várjuk a Dobó téren a szimpatizáns anyukákat, apukákat, akár hordozóeszközzel, akár babakocsival érkeznek. Lehetőség lesz hordozóeszköz kölcsönzésre is a program idejére.
Nemzetközi Babahordozó Hét >

Gyertek el minél többen, hogy elérjük azt a "kritikus tömeget", amely kellően figyelemfelkeltő ahhoz, hogy Eger kerékpárbarát várossá váljon!

A felvonulás az Európai Mobilitási Hét része. Egerben egy hétig minden nap lesznek környezetvédelmi programok! Ajánljuk e programokat is!
Részletes program itt >

Critical Mass országos infók: www.criticalmass.hu  

Szervezők, támogatók, résztvevők: Part Egyesület, Eger Város Önkormányzata, EHSE Team, Egri Rendőrkapitányság, Polgárőrség Eger, Egri Babahordozó Klub, Csillag Design

ui: Aki szeretne civil szervezőként beszállni, az jelezze a partegyesulet - kukac - gmail - pont - com-ra.
A szervezők az indulás előtt egy órával találkoznak, azaz 22-én 16.00-kor a Dobó téren a színpadnál. Feladat kettő van: előzetes népszerűsítés és a felvonulás közben segíteni. Ez utóbbihoz jó ha hoztok egy láthatósági mellényt. Köszi.

Plusz minden fotónak és mozgóképnek nagyon örülünk. Fotózz, filmezz, töltsd fel valahová, küldd el a linket nekünk. Ezért is köszönet!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr981387267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása