egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Megjelent a Magyar madárvonulási atlasz!

2009.10.15. 16:57 mmebukk

A Föld egyik leglátványosabb, kontinenseket átívelő természeti jelensége a madárvonulás, amely évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget. Sokáig megválaszolatlan talány maradt, hogy miért tűnik el télire a nálunk fészkelő madarak többsége, hol töltik a téli hónapokat, illetve honnan érkeznek hozzánk a távoli vidékeken honos ritka vendégek. Herman Ottó és munkatársai a világon az elsők között, 1908-ban kezdték tudományos módszerekkel kutatni a madárvonulást, s az eltelt száz év alatt adatok milliói gyűltek össze.
A centenáriumi madárvonulási atlasz tudományos alapossággal, de közérthetően, látványos illusztrációk százaival mutatja be a Magyarországon előforduló madárfajok vonulási szokásait, vándorútjait, telelőhelyeit. A kötet fejezeteit a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Madárgyűrűzési Központjában gyűjtött adatok alapján 73 magyar szakember írta, az ábraanyag összeállításához pedig mintegy 50 hazai természetfotós járult hozzá látványos fényképekkel. A külföldi olvasókat angol nyelvű összefoglalók segítik az eligazodásban.
A 672 oldalas Magyar madárvonulási atlaszt az MME tagjai – érvényes tagsági kártya felmutatásával – október közepétől 50%-os kedvezménnyel (5950 Ft-ért) vásárolhatják majd meg a Kossuth Kiadótól és az MME Boltban. Néhány ízelítő oldal a könyvből:
200x285 mm
672 oldal
Színes képekkel
ISBN 978-963-09-5865-3
Mintaoldal: széncinege
Forrás: www.mme.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr981452239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása