egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Az Eger patak élővilága

2010.06.24. 15:02 torosziget

Gondolatok Egerért előadássorozat az Egri Zöld Kör szervezésében

2010 elején alakult meg az Egri Zöld Kör (EZK). Megalakulásának célja, az egri környezet- és természetvédelmi és kulturális civil szervezetek, valamint a városban élő környezet-, természet- és kulturális örökség védelemmel foglalkozó személyek összefogása a Városért. Az EZK Gondolatok Egerért elnevezést viselő előadássorozata a környezetvédelem és a hagyományőrzés fontosságára, Városunk természeti értékeinek megőrzésére, valamint a környezettudatos életmódra hívja fel a figyelmet.

Legutóbbi előadásunk az Eger patak élővilágát mutatta be. A Patak a város ékessége, történelmünk része, természeti érték, ami megbecsülést, odafigyelést és védelmet érdemel. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk valósítani, ismernünk kell az általa nyújtott változatos élőhelyeket, s a benne élő állatokat, növényeket. Ennek érdekében a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület Élővilágvédelmi Szakosztálya 2009-ben elkezdte felmérni az Eger patak egri és szarvaskői szakaszának élővilágát. Az Egyesület önkénteseinek eddigi megfigyeléseit és a mintavételek eredményeit, valamint neves egri kutatók rendelkezésre álló adatait dolgozta fel az Ifjúsági Házban rendezett előadásában Szitta Emese. Célja a Patak, mint természeti érték bemutatása, a lakosság tájékoztatása és bevonása volt. Az érdeklődők az előadás után beszélgetést folytattak a Patakkal kapcsolatos természetvédelmi problémákról, a tervezett beavatkozásokról és a további - remélhetőleg közösen véghezvitt - feladatokról.

Az Egri Zöld Kör előadásai, a nyári szünet után szeptember elején folytatódnak.

Szitta Emese

Szólj hozzá!

Címkék: előadás eger környezetvédelem természetvédelem egri zöld kör kaptárkő egyesület

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr622106670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása