egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Denevérek éjszakája Felsőtárkányban

2010.08.24. 19:28 mmebukk

A denevérek nagyon hasznos állatok, bár keveset tud róluk az átlagember és ezért a nemszeretem állatok között tartják őket számon.
Ezen az előítéleten szeretne változtatni a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, az augusztus 28-án megrendezett "Denevérek éjszakája" elnevezésű program keretében.
Olyan érdekességeket lehet megtudni a "bőregerekről", mint hogy családszeretők és kicsinyeiket "denevér óvodában" nevelik, vagy hogy a világon több mint 1000 fajuk ismert. Még további sok érdekes adatot tudhatnak meg az érdeklődők, és még közelebbi barátságot is köthetnek a repülő emlősök e csoportjával a bátor vállalkozók.
A program első részében egy színes, érdekes előadás keretében szerezhetnek több információt a résztvevők, majd az elhangzottakból adhatnak számot egy totó segítségével a nagyok, a kicsik pedig saját denevért is készíthetnek. A program második részében a felsőtárkányi tóparton felállítjuk a denevérfogó hálókat és befogjuk a repülő emlősöket, hogy közelebbről is megfigyelhessük őket. A detektor segítségével pedig hallhatják a denevérek által kibocsátott ultrahangot, amit az emberi fül már nem érzékel.
A program időpontja: 2010. augusztus 28. (szombat), 17.30 - kb. 23.00 óráig.
A foglalkozás helyszíne: előadás a felsőtárkányi "Nyugati Kapu" Oktató- és Látogató Központjában, hálózás, detektoros megfigyelés a felsőtárkányi-tóparton.
Ajánlott felszerelés: megfelelő ruházat és lámpa - a terepi programhoz.
A program részvételi díja: 300 Ft/fő
Szeretettel várnak minden érdeklődőt!
Fotó: www.bnpi.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: program denevér bükki nemzeti park igazgatóság

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr432244620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása