egri zöld blog

Természet- és környezetvédelmi hírek Egerben és környékén, programajánlók, ötletek. Ha van híred, írásod vagy beszállnál a szerkesztésbe, akkor írj: egrizold(kukac)gmail(pont)com

Utolsó kommentek

Indafotó képek

Egri napok városblog

Nincs megjeleníthető elem

Magbörze Felnémeten és Egerbaktán

2012.03.01. 23:18 mmebukk

magborze2.jpg

- Ha több vetőmagod van, mint amit idén el tudsz használni
- Ha szükséged van még néhány fajtára
- Ha nincs vetőmagod, de kertelnél
- Ha csak érdekel, mit művelünk mi itt :-)



szeretettel várunk március 3-án szombaton délelőtt 10 órától a Felnémeti Civil Házban (Eger-Felnémet, Kovács Jakab út 102.)
Egerbaktán, az iskola épületében lesz március 2-án pénteken 17:00-tól. Hálás köszönet kedves védőnő barátunknak, aki lehetőséget biztosít számunkra, hogy ott is elhintsük a magbörzézés gyakorlatát!

A magbörze ingyenes, többnyire kicsi, minta mennyiségeket tudunk csereberélni, amihez ötleteket, módszereket is adunk, hogyan szaporítsd fel az évek során, hogy a következő magbörzére hozhass belőle :-)

Az élelmiszer-önellátás egyik fontos eleme a tájfajta vetőmag. Igyekszünk saját termésű szaporítóanyagokkal dolgozni, és mindenkit erre biztatunk. Olyan fajtákat termesztünk, amik már bizonyítottak a környéken, nem a megszokott szabványosított, mesterséges ipari körülmények közt előállítottakat használjuk. A mi növényeink jól szerepeltek vegyszermentes művelésben, ellenállók, bírják a helyi mikroklímát és talajt.

Hozd el, mutasd be nekünk azokat a fajtákat, amikkel kapcsolatban jó tapasztalataid vannak, cseréljük ki tudásunkat és vetőmagjainkat!
Felnémeten a helyszínt a Felnémeti Civil Kerekasztalnak köszönhetjük.

Szeretettel várunk!

Banya-Tanya Alapítvány
www.banya-tanya.hu

Szólj hozzá!

Címkék: program kert egerbakta felnémet banya tanya alapítvány magbörze

A bejegyzés trackback címe:

https://egrizold.blog.hu/api/trackback/id/tr264283282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása